15 - 21 november 2021
‘s-Hertogenbosch
15 - 21 november 2021
‘s-Hertogenbosch

Aftermovie Shift Talks 2021

at een dagen! Geniet na van Shift Talks 2021, een meerdaags event van Huis73, georganiseerd in ‘s-Hertogenbosch.
Nieuws

Zin op Zondag

Presentator Marja Käss ging met Marjolijn van Heemstra en Rob van Essen in gesprek over hun boeken én hun visie op langetermijn-denken.
Nieuws

Nederlandse Tijdrebellie

Met deze tijdrebellen gingen we tijdens Shift Talks in gesprek over goed voorouderschap.
Nieuws

De Tegentijd – audiowandeling langs de diepe tijd

Onder begeleiding van een gids maakten deelnemers een wandeling door Het Bossche Broek en de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Intussen luisterden ze naar een muzikaal-poëtisch verhaal dat begint bij de oerknal en eindigt in het jaar 2121.
Nieuws

Kapitalisme en Klimaat

Wat is er voor nodig om bedrijven zich als goede voorouders te laten gedragen? Bij de Avans Hogeschool gingen Herman Wijffels, Godelieve Spaas en Jeroen Smit met elkaar en het publiek in gesprek.
Shift Talks met Roman Krznaric een succes, Sint-Jan Den Bosch, event Huis73
Nieuws

Shift Talks inspireert!

n de Shift Talks Keynote 2021. Badend in groen licht waren ca. 400 mensen in de kathedraal getuige van het inspirerende verhaal van Roman Krznaric.
Nieuws

Studentenworkshop Tilburg University

Op woensdagmiddag bezocht onze hoofdgast Roman Krznaric Studium Generale bij Tilburg University. Studium Generale biedt een podium aan wetenschap, maatschappij en cultuur bij Tilburg University. Roman sprak met studenten over onze hang naar kortetermijndenken en gaf bouwstenen voor het ‘kathedraaldenken’.
Shift Talks_Letters to the Future_Ben Nienhuis_2
Nieuws

Vera Hofman – Letters tot the future

Deze week stond Vera Hofman met haar Letters to the future bij Huis73. Bezoekers werden uitgenodigd om een brief te schrijven aan hun kleinkind of kinderen in het jaar 2100. Wat betekent het om zijn of haar voorouder te zijn?
Shift Talks_Avans_Ben Nienhuis_3
Nieuws

Studentenworkshop Avans Hogeschool

Wat een start van Shift Talks! Op dinsdagavond bezocht onze hoofdgast Roman Krznaric Avans Hogeschool. Daar ging hij met studenten in gesprek over hoe we goede voorouders kunnen worden. Het was een succesvolle bijeenkomst met betrokken studenten en mooie gesprekken. Op naar de keynote op woensdag 17 november in de Sint-Jan!
Shift Talks_Tegenlicht_Ben Nienhuis
Nieuws

Tegenlicht Meet-Up

Host van de avond Noël Josemans en gasten Merlijn Twaalfhoven en Alicha van der Aa spraken met publiek over tijdrebellie en wat langetermijndenken betekent in de tirannie van de kortetermijnwereld waarin we leven.
kathedraaldenken in beeld_Ben Nienhuis
Nieuws

Expo kathedraaldenken in beeld

Tijdens Shift Talks is de expositie Kathedraaldenken in beeld gratis te bezoeken bij Huis73. Er hangen 55 kunstwerken van 33 Bossche kunstenaars. De expositie is tot en met 21 november te bezoeken.
Nieuws

Doe mee aan de expo over de Sint Jan tijdens Shift Talks

Kathedraaldenken Deze eerste editie van Shift Talks staat in het teken van ‘kathedraaldenken’. Dat