17 - 26 november 2022
‘s-Hertogenbosch
17 - 26 november 2022
‘s-Hertogenbosch

Shift Talks is een meerdaags festival van Huis73, georganiseerd in ‘s-Hertogenbosch. Centraal staat altijd een dwarse denker van internationale allure die de wereld de weg wijst in maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie.

In de dagen daarna pakken schrijvers, denkers of politici uit heel Nederland de handschoen op. Ze reageren in diverse gesprekken en discussies op de ideeën van de hoofdgast. Samen met Avans Hogeschool en Tilburg University werkt Shift Talks aan speciale studentenprogramma’s.

Shift Talks vraagt daarnaast kunstenaars om het jaarlijkse onderwerp artistiek te verbeelden, beleefbaar en tastbaar te maken. Shift Talks vormt zo jaarlijks een kompas voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, voor een nieuwsgierig publiek, dat om antwoorden verlegen zit over de richting van de toekomst.

“Shift Talks vormt jouw kompas voor de toekomst”

Over Huis73

Bij Huis73 is iedereen thuis voor bibliotheek en cultuur. Hier ontwikkel je jezelf een leven lang. Wij zijn er écht voor iedereen, dichtbij en overal! In onze panden aan de Hinthamerstraat, thuis, in de wijk, op school, in de regio of online. Bij Huis73 komen kennis, ontmoeting en cultuur samen. We brengen mensen bij elkaar én ondersteunen het onderwijs en de cultuurpartners in de stad. Huis73 stimuleert en faciliteert lezen, leren, creativiteit en burgerschap en biedt een cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling. Lees meer

Partners

Avans Hogeschool samenwerkingsparter Shift Talks

Avans Hogeschool

Samen met de Avans Hogeschool en het lectoraat 'sustainable strategy' betrekken we studenten, de volgende generatie, bij de grote vragen van deze tijd.
boekhandel Heinen partner Shift Talks

Boekhandel Adr. Heinen

De belangrijkste boekhandel van 's Hertogenbosch. Boekhandel Adr. Heinen is partner rondom de activiteiten van schrijver en bestseller Roman Krznaric, onze hoofdgast van 2021.
mediapartner Shift Talks

Mediapartner Shift Talks

De Groene Amsterdammer is mediapartner van Shift Talks. De Groene Amsterdammer is sinds 1877 het weekblad voor onafhankelijke, kritische en betrokken denkers.
Tilburg University samenwerkingspartner Shift Talks

Tiburg University

Samen met Studium Generale van Tilburg University betrekken we studenten, de volgende generatie, bij de grote vragen van deze tijd.
VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht meet ups en Huis73 (RUW) werken al zo'n 6 jaar samen aan verdiepende en laagdrempelige programma's.