16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Deze zondagochtend werd onze gast Masha Gessen geïnterviewd door Twan Huys van Buitenhof, het wekelijkse discussieprogramma van de VPRO, AVROTROS en BNNVARA. 

Gessen werd gevraagd naar de persoonlijke relatie met president Poetin waar ze in 2013 werden uitgenodigd in het Kremlin. Toen de liberale waarden steeds meer onder druk kwamen te staan, vluchtten ze met het gezin en belandde in het Amerika van Trump. Gessen schreef veel over deze twee leiders, won meerdere prijzen en schreef het essay ‘Autocracy: Rules for Survival’, alsook de bestseller ‘Surviving autocracy’. Twan Huys vroeg naar de overeenkomsten tussen Poetin en Trump, waarbij Gessen refereerde naar ‘Autocracy: Rules for Survival’.

Bekijk hier het fragment terug.

Shift Talks x Buitenhof
In de afgelopen weken zijn de voorbereidingen van dit interview getroffen de door de redactie van 

Buitenhof samen met en via Shift Talks. Daarom mochten wij ook mee om een kijkje achter de schermen te nemen.

Over Buitenhof
Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies, iedere zondag live uit vanuit studio De Veemvloer te Amsterdam. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland, van politici en ceo’s tot originele denkers en opiniemakers.

Voor Twan Huys was het de tweede keer dat hij Gessen sprak. In april 2013 is hij met zijn collega’s van Nieuwsuur afgereisd naar Moskou over een thema-uitzending over Rusland. 

Keynote Speech Gessen
Op 22 november om 20.00 uur spreekt Masha Gessen diens keynote speech uit in ’s-Hertogenbosch. Heb je nog geen tickets? Bestel ze via deze link