16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric is te gast tijdens de eerste editie van Shift Talks – een nieuw, meerdaags event van Huis73. Op woensdag 17 november geeft hij in de Sint-Jan van ’s-Hertogenbosch een lezing over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een kortetermijn wereld”.

Shift Talks

Shift Talks is een meerdaags event van Huis73. Jaarlijks nodigt Shift Talks een dwarse denker van internationale allure uit die de wereld de weg wijst in een urgent vraagstuk. In de dagen daarna pakken schrijvers, denkers of politici uit heel Nederland de handschoen op. Ze reageren in diverse talks en discussies op de ideeën van de hoofdgast. Om ook de jongere generaties te bereiken werkt Shift Talks met Avans Hogeschool en Tilburg University aan speciale studentenprogramma’s. Shift Talks wil jaarlijks een kompas vormen voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie.

Kathedraaldenken

Hoe worden we goede voorouders? Die vraag stellen we onszelf tijdens de eerste editie van Shift Talks. We leven in een tijd waarin we cruciale beslissingen moeten nemen die van levensbelang zijn voor de generaties na ons. Projectleider Ruud Geven kijkt uit naar de komst van Krznaric naar de Sint-Jan: “Krznaric daagt ons uit te denken als kathedralenbouwers: om te bouwen aan iets waar je niet onmiddellijk zélf je voordeel uithaalt, maar waarvan je weet dat toekomstige generaties er wat aan hebben. Alleen al om deze reden was er geen betere plek denkbaar voor Krznaric’s optreden dan de Sint-Jan.”