16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Deze Q&A is Engelstalig en alleen voor studenten van Avans Hogeschool

Speciaal voor studenten organiseert Shift Talks in samenwerking met Avans Hogeschool een Q&A met Masha Gessen. Keynote speaker van Shift Talks 2022 Masha Gessen spreekt met studenten over autocratie. Masha Gessen’s werk wordt ingeleid en een gespreksleider modereert het gesprek tussen studenten en Gessen met voorbereide vragen en spontane uitwisseling.

De bijeenkomst is toegankelijk voor alle studenten van Avans, onderwijzend personeel en alumni.

Inschrijven kan via de website van Avans Hogeschool.

Over Masha Gessen

Masha Gessen (1967, hen/hun) is een van oorsprong Russische journalist en auteur die nu in ballingschap leeft in de Verenigde Staten. Tot 2013 stond Gessen in de frontlinie van de harde strijd om grondrechten voor homoseksuelen in Rusland. Daarna vluchtte hen onder dreiging van Russische politici om kinderen weg te halen bij homoseksuele gezinnen, waarbij Gessen en diens gezin expliciet werden genoemd. Inmiddels is Gessen een bekroond denker en schrijver over hoe democratieën stapsgewijs worden ontmanteld.

Masha Gessen is auteur van de boeken The Future is History: How Totalitarianism Reclaimed Russia (2017 National Book Award), How to survive Autocracy (2020) en is een vast columnist voor The New Yorker.

Meer weten over Masha Gessen? Lees dit artikel.

Shift Talks Festival 2022

Hoe handelen we nu de democratie wereldwijd onder druk staat? Wij zelf, onze leiders, de media? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2022. In de dagen rondom Masha Gessen’s keynote speech denken gasten zoals Bas Heijne, Foeke Postma (Bellingcat), Tommy Wieringa, Daan Roovers en anderen door op diens ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met (foto)tentoonstellingen en podcasts. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds. Het festival vindt plaats van 17 t/m 26 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s. 

Keynote Masha Gessen

The Reinvention of Democracy and the Politics of the Future

Deze mag je niet missen! De Shift Talks Keynote 2022 is het hoofd-event van Shift Talks Festival 2022! In het World Skate Center houdt Masha Gessen (hen/hun) diens keynote speech. Met als onderwerp het opnieuw verbeelden van onze democratieën als tegenkracht tegen de ‘politiek van het verleden’. Bij binnenkomst word je verwelkomd met muziek en een demonstratie die past bij de plek. Na de lezing gaat host Sophie Stravens met Masha in gesprek. Kaarten met studentenkorting zijn binnenkort te koop. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.