16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Dirigent en componist Vera Hofman nodigt je uit om een brief te schrijven aan je kleinkinderen in het jaar 2100. Die brief wordt onderdeel van een muzikale compositie die Vera Hofman & The Next Ensemble op 19 november opvoert. Dat gebeurt om 13.00 in het Jheronimus Bosch Art Centre. Daarna zal ze diezelfde avond ook een ingekorte versie opvoeren bij het programma met Jan Terlouw, Sylvana Simons en anderen: De Nederlandse Tijdrebellie.

Een brief aan je kleinkind in het jaar 2100

Schrijf een brief aan je kleinkind of kinderen in het jaar 2100. Dat is een brief over wat het betekent om zijn of haar voorouder te zijn. Want met het schrijven van een brief aan jouw geliefden komen essentiële vragen naar boven.

Hoe leven we in 2100? 

Op welke wijze wonen en werken we dan? 

Hoe gaan we met elkaar om? En met de natuur en technologische ontwikkelingen?

Is iedereen ook écht gelijk? Of viert de angst voor iedereen die anders is hoogtij? 

Hebben we genoeg gedaan om de klimaatdoelen te halen?

En bovenal: welke toekomst wens ik mijn eigen (klein)kind toe?

Deze brief schrijf je thuis of bij Huis73 aan een prachtige schrijftafel. Daarna post je de brief bij de speciale brievenbus. Je mag hem ook mailen aan info@shifttalks.nl. Zo wordt de brief één van de inspiratiebronnen voor Vera Hofman’s compositie. En de brieven worden gepubliceerd op letterstothefuture.nl

Win vrijkaarten voor de Nederlandse Tijdrebellie!

Lever je brief in vóór donderdag 18 november en maak kans op vrijkaarten voor het avondprogramma met Jan Terlouw, Sylvana Simons, Li An Phoa en Manal Moussane. We kiezen de beste brieven uit en verdelen 10 vrijkaarten! Je hoort donderdag 18 november of je daar deel van uit maakt!

Opvoering compositie

Vera & The Next Ensemble voeren de première van dit stuk uit op 19 november, om 13.00u in het Jheronimus Bosch Art Centre. Daarvoor koop je een regulier kaartje bij het Jheronimus Bosch Art Centre.

Diezelfde avond wordt een ingekorte versie opgevoerd tijdens het programma De Nederlandse Tijdrebellie. Koop je tickets hier!


De residentie van Vera Hofman bij Huis73 wordt mogelijk gemaakt door: Powered by TINC.

Meenemen / tonen bij entree

Vera Hofman begeleidt vanaf 15 november tot 19 november dagelijks het brieven-schrijven in Huis73. Vooralsnog is er geen coronatoegangsbewijs nodig voor de algemene toegang tot Huis73.

Bij de entree van het Jhronimus Bosch Art Centre dien je jouw coronatoegangsbewijs te tonen. Check voor vertrek de actuele coronamaatregelen voor dit programma op deze pagina. 

Over Shift Talks 2021

Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een nieuw meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. De hoofdgast is internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric. Hij spreekt op woensdag 17 november in de Sint Janskathedraal over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een korte termijn wereld”. In de dagen daarna gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies in op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.