15 - 21 november 2021
‘s-Hertogenbosch
15 - 21 november 2021
‘s-Hertogenbosch

Met tijdrebellen als Jan Terlouw, Sylvana Simons, Li An Phoa (drinkbare rivieren) en andere spraakmakende gasten gaan we tijdens Shift Talks in gesprek over goed voorouderschap.

Waarom laten we nu nog de generaties na ons volledig in de steek? Wat moeten we veranderen om ons als goede voorouders te gaan gedragen? Vandaag – hier en nu – start Roman Krznaric’s beweging van Tijdrebellen in Nederland. We vroegen heuse kathedraaldenkers en grote dromendromers wat echte tijdrebellie voor Nederland betekent. Zij zullen zich stuk voor stuk in hun eigen speeches uitspreken over hoe Nederland de volgende generaties in de steek laat en hoe we dat kunnen veranderen.

Gasten

Jan Terlouw is voormalig politicus (D66) en schrijver. Naast een politieke en bestuurlijke carrière schreef hij beroemde boeken als Koning van Katoren en Oorlogswinter. Jan Terlouw neemt sinds enkele jaren een bijzondere positie in het publieke debat. We geven hem het podium om te speechen.

Sylvana Simons is partij-oprichter, partijleider en kamerlid van BIJ1. Sinds haar verkiezing tot kamerlid, onderscheidt Simons zich met scherpte en vasthoudendheid. De

Manal Moussane

Li An Phoa

Meenemen / tonen bij entree

Je ticket, digitaal op je telefoon! Houd ook je studentenkaart en/of identiteitsbewijs gereed als je een ticket voor studenten en/of jonger dan 27 jaar hebt gekocht. Bij de entree van het Jhronimus Bosch Art Centre dien je jouw coronatoegangsbewijs te tonen. Check voor vertrek de actuele coronamaatregelen voor dit programma op deze pagina. 

Over Shift Talks 2021

Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een nieuw meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. De hoofdgast is internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric. Hij spreekt op woensdag 17 november in de Sint Janskathedraal over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een korte termijn wereld”. In de dagen daarna gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies in op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.