16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Deze workshop is Engelstalig en alleen voor studenten van Avans Hogeschool

Een buitenkans! Studenten van Avans Hogeschool wisselen van gedachten met filosoof Roman Krznaric zélf. Wat betekent het om een goede voorouder te zijn? Wat hebben wij te betekenen voor de volgende generaties. En hoe moeten we dat aanpakken?

Schrijf je gratis in via de website van Avans Hogeschool en krijg inzicht in de ideeën en acties die nodig zijn om de generaties nog iets van waarde door te geven.

Over de bestseller: De Goede Voorouder

Misschien is de hel nu al op aarde, suggereert Roman Krznaric aan het einde van ‘De goede voorouder.’ Dramatische overstromingen, bosbranden, orkanen, epidemieën zijn een feit. Er dreigen alleen maar meer catastrofes als we de gevolgen van ons handelen op lange termijn blijven ontkennen. “Over 50 jaar, over 100 jaar, over 500 jaar zullen er op de verschillende continenten op aarde waarschijnlijk nog mensen leven, werken, liefhebben en dromen. En het leven dat zij zullen leiden zal diepgaand beïnvloed zijn door wat wij nú doen, door de gevolgen van de geschiedenis die zij zullen erven.’’ Hoe kunnen we een goede voorouder worden? Krznaric zal laten zien hoe we kunnen rebelleren tegen onze marshmallow-breinen. Hoe we kunnen leren denken als de kathedralenbouwers van vroeger.

Over Roman Krznaric

Na een jeugd in Sydney en Hong Kong, studeerde Roman aan de universiteiten van Oxford, London en Essex. Daar promoveerde hij in de politieke sociologie. Hij is oprichter van het eerste Empathie museum in de wereld. Hij is onderzoeker voor de Long Now Foundation en lid van de club van Rome. The Observer noemde hem een van de prominentste Britse populaire filosofen. Je spreekt Krznaric uit als kriz-NAR-ik. Spreek elke letter uit zonder vrees!

Shift Talks Key-note 2021 | Speciaal voor studenten!

De Shift Talks Keynote 2021 is het hoofd-event van de eerste editie van Shift Talks! In de Sint-Janskathedraal, houdt Roman Krznaric zijn keynote speech, gebaseerd op zijn meest recente boek: De Goede Voorouder | Lange Termijn Denken voor een Korte Termijn Wereld. Tickets met studentenkorting zijn hier te koop.

Dit programmaonderdeel maakt Shift Talks samen met Avans Hogeschool.

Over Shift Talks 2021

Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders en onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een nieuw meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. De hoofdgast is internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric. Hij spreekt op woensdag 17 november in de Sint-Janskathedraal over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een korte termijn wereld”. In de dagen daarna gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies in op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.