16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Dit is de enige echte warm-up voor de Keynote Speech 2021 van Shift Talks! Op de avond vóór de speech van Roman Krznaric in de Sint-Janskathedraal organiseert RUW in samenwerking met Shift Talks de VPRO Tegenlicht Meet Up Den Bosch. En die gaat uiteraard over de aflevering van Roman: Time Rebels! We kijken de aflevering en gaan met gasten in gesprek. Zoals Merlijn Twaalfhoven. Reserveer je gratis tickets hier!

Time Rebels!

De tirannie van de tijd, van het nu, vertroebelt het zicht op waar het werkelijk over gaat: de grote problemen van de toekomst. Volgens Roman Krznaric hebben we vergezichten nodig om de klimaatcrisis te lijf te kunnen. En jongeren zouden meteen een stem moeten krijgen bij de politieke beslissingen van nu, vindt hij.

Gasten

Merlijn Twaalfhoven | Kunstenaar, auteur van het boek ‘Het is aan ons’, en oprichter van de Turnclub (foto: Chantal Heijnen). Hij gelooft in de Time Rebellion die Roman Krznaric van ons verlangt en probeert de tijdrebel in ons wakker te maken met zijn kunstprojecten. Een van deze projecten is ook te ondergaan tijdens Shift Talks: de luisterbelevenis en wandeling – De Tegentijd.

Alicha van der Aa | De 24-jarige kunstenaar en aanjager van Extinftion Rebellion Den Bosch Alicha van der Aa is net terug van haar fietstocht naar de klimaattop in Glasgow. Deze Time Rebel is ongeneeslijk ziek en zich daarom destemeer bewust van het begrip tijd en de haast die we hebben om goede voorouders te worden.

Toegang

Gratis! Maar je gratis kaarten zijn alleen hier te bestellen! Je gratis kaartje is niet vrijblijvend: als er iets tussen komt, laat je het ons dan weten? Zo kunnen we iemand anders je plek aanbieden.

Programma

19.30 u. : Kijken Tegenlicht aflevering “Time Rebels” in de Pleitzaal
20.30 u. : Start gesprek
21.45 u. : Einde programma

Meenemen/tonen bij entree

Je gratis ticket, digitaal op je telefoon! Bij de entree van Huis73-Pleitzaal dien je jouw coronatoegangsbewijs te tonen. Check voor vertrek de actuele coronamaatregelen voor dit programma op deze pagina.

Over Shift Talks 2021

Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een nieuw meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. De hoofdgast is internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric. Hij spreekt op woensdag 17 november in de Sint Janskathedraal over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een korte termijn wereld”. In de dagen daarna gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies in op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.