16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Hoe overleef je een autocratie?

Shift Talks in ‘s-Hertogenbosch nodigt je uit voor een gedachtereis langs je overlevingskansen in een autocratie. Samen maken we een wandeling door natuur en stad en luisteren we naar een muzikaal-poëtisch verhaal dat je laat ervaren wat het betekent als de vrijheid die er nu eenmaal was, niet meer, nooit meer vanzelfsprekend is. En…wat je dán te doen staat.

Welkom, reiziger

Onder begeleiding van een gids wandel je door Het Bossche Broek en de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Intussen luister je naar een muzikaal-poëtische reis langs de verleiding van de ‘sterke man’, het verlangen naar normaliteit, vertrouwen in fundamenten die kwetsbaar blijken, je vermogen om boos te blíj́ven en te volharden, en: je herinnering aan de toekomst. Wat zul jij doen om een autocratie te overleven?

#1: Geloof de autocraat. Hij meent wat hij zegt.
#2: Val niet voor kleine tekenen van normaliteit.
#3: Instituties zullen je niet redden.
#4: Wees woedend.
#5: Wees compromisloos.
#6: Herinner je de toekomst.
#7: …het woord is aan jou.

Koop je kaarten hier!

Makers

Regels om te overleven is een podcast en wandeling geschreven door Stadschroniqueur Eric Alink. De teksten zijn ingesproken door Anika Verschuur. Opname en muziek zijn gearrangeerd door Stadscomponist Bart van Dongen. De tekst is geïnspireerd op een artikel van de hand van Masha Gessen (hen/hun), twee dagen na de enige verkiezing van Trump: Autocracy: Rules for Survival. Daarin deelde Gessen diens inzichten in hoe Amerikanen de autocratische poging van Trump zouden kunnen overleven. Gessen putte daarvoor uit hun ervaringen in Putin’s Rusland. Masha Gessen houdt op 22 november de keynote speech van Shift Talks Festival 2022.

Toegang

Bestel je ticket op deze website! Tot en met 26 jaar: je krijgt korting met je studentenkaart of ID, die toon je aan de deur.

Praktisch

Deze audiowandeling wordt in verschillende tijdsloten aangeboden. Het hele programma duurt ongeveer 65 minuten, waarvan ongeveer 50 minuten wandelen. Je wandelt in groepen van maximaal 15 personen, onder aanvoering van een gids. Je start bij Huis73, Hinthamerstraat 72-74. Meld je daar zo’n 15 minuten vóór de aanvang van je tijdsslot. Belangrijk: Je maakt deze wandeling met behulp van je eigen telefoon en koptelefoon of oortjes. Neem deze mee! Zorg voor een voldoende opgeladen batterij.

Meenemen / tonen bij entree

Je ticket, digitaal op je telefoon! Tot en met 26 jaar: toon je studentenkaart of ID in combinatie met je ticket. Je opgeladen telefoon. Een koptelefoon of oortjes.

Shift Talks Festival 2022

Hoe handelen we nu de democratie wereldwijd onder druk staat? Wij zelf, onze leiders, de media? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2022. In de dagen rondom Masha Gessen’s keynote speech denken gasten zoals Bas Heijne, Foeke Postma (Bellingcat), Tommy Wieringa, Daan Roovers en anderen door op diens ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met (foto)tentoonstellingen en podcasts. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds. Het festival vindt plaats van 17 t/m 26 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.