16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Zin op Zondag is de maandelijkse literaire talkshow van Boekhandel Adr. Heinen en Huis73. Deze editie van zondag 21 november staat helemaal in het teken van Shift Talks. Presentator Marja Käss gaat met Marjolijn van Heemstra en Rob van Essen in gesprek over hun boeken én hun visie op langetermijn-denken. In interviews en in gesprek met het publiek geven zij hun artistieke blik op de toekomst.

Foto’s: Frank Ruiter en Stephan Vanfleteren

Over Marjolijn van Heemstra

Journalistiek onderzoekster (essay in de Volkskrant), schrijver, theatermaker en podcastmaker (oa. Stadsastronaut). Marjolijn van Heemstra heeft het langetermijndenken als onderwerp gekozen en behandelt dat vanuit diverse richtingen. Uitzoomen in de tijd en ruimte doet ze ook in haar nieuwste boek, uitgegeven door De Correspondent: “In lichtjaren heeft niemand haast”. Daarin neemt ze je mee op een intrigerende reis door de ruimte die we op aarde missen, en de ruimte die ons tegelijkertijd overal omringt.

Over Rob van Essen

Rob van Essen is schrijver van o.a. de roman ‘De goede zoon’ waarmee hij in 2019 de Libris Literatuur Prijs won. Eind oktober verscheen zijn nieuwste roman ‘Miniapolis’

Presentatie

Presentator Marja Käss is docent drama, programmamaker/presentator en adviseur op het gebied van literatuur, theater en andere kunstdisciplines. Maandelijks ontvangt zij in Zin op Zondag nieuwe gasten.

Meenemen/tonen bij entree

Je gratis ticket, digitaal op je telefoon! Houd ook je studentenkaart en/of identiteitsbewijs gereed als je een ticket voor studenten en/of jonger dan 27 jaar hebt gekocht. Bij de entree van Huis73-Pleitzaal dien je jouw coronatoegangsbewijs te tonen. Check voor vertrek de actuele coronamaatregelen voor dit programma op deze pagina.

Over Shift Talks 2021

Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. In de dagen na Roman Krznaric’s speech gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.