16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Tijdens Shift Talks Festival 2023 programmeert de Verkadefabriek de registratie van het stuk Weg met Eddy Bellegueule. Inclusief inleiding door theaterprogrammeur Wouter Bakker.

Regisseur Eline Arbo (inmiddels artistiek directeur van ITA) ontving de VSCD-regieprijs voor deze bejubelde, theatrale en muzikale bewerking van de autobiografische succesroman van Édouard Louis.
Ze maakte deze voorstelling voor Toneelschuur Producties, en de livestream werd uitgezonden door ITA live. Deze registratie is nu eenmalig te zien in de Verkadefabriek vanwege het bezoek van Édouard Louis aan het festival Shift Talks. Theaterprogrammeur van de Verkadefabriek Wouter Bakker zal deze vertoning inleiden. 

Met dank aan Toneelschuur Producties, Internationaal Theater Amsterdam en The Wylie Agency.

Fotograaf: Sanne Peper

Weg met Eddy Belleguelle

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk, in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen. Regisseur Eline Arbo maakte een eigen theatrale en muzikale bewerking van deze roman. ‘Als een rake choreografie gaan tekst, muziek en decor voortdurend met elkaar aan de haal, wat in een veelkleurige en onvoorspelbare toneelavond resulteert’.

Vier jonge acteurs spelen alle personages. Hun overrompelende spel leverde hen de nominatie voor de Louis d’Or, voor het eerste dat meerdere acteurs samen genomineerd worden. ‘Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens en Romijn Scholten knallen daarbij van de vloer. Hun liefdevolle, energieke en emotionele spel is wars van ijdelheid.’ – juryrapport Nederlands Theater Festival. Pers en publiek, en ook schrijver Édouard Louis zelf, waren overdonderd en ontroerd na het zien van de voorstelling. De voorstelling werd dé theaterhit van 2020. Eline Arbo ontving voor deze productie de VSCD regieprijs en de voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands theater Festival.

Toegang

Bestel je tickets op de website van de Verkadefabriek

Locatie

Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, Den Bosch.

Programma

15.30 u. : Start programma
17.30 u. : Einde programma

Shift Talks Festival 2023

Eerlijk zullen we alles delen? En hoe moeten we dat dan doen? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2023. In de dagen rondom de keynote speech van de wereldwijd gelezen Franse schrijver Édouard Louis, denken gasten zoals Sander Schimmelpenninck, Denise Harleman (Collectief Kapitaal) Tim S’Jongers, Ester Gould & Sarah Sylbing, Milio van de Kamp en anderen door op zijn ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met artistieke performances, indrukwekkende ontmoetingen tijdens de living library, met documentaires, een talkshow en nog veel meer. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.