16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Tim ‘S Jongers weet hoe het is om op te groeien in armoede. En met die kennis maakt de Vlaming furore in Nederland. Met zijn boek Beledigende Broccoli legt hij op scherpe en confronterende wijze de absurditeit van sociaal beleid bloot.

In een gevierde en indrukwekkende, interactieve lezing lezing gaat hij in op hoe de bovenklasse wel even denkt te kunnen bepalen hoe mensen in armoede hun leven moeten leiden, en hoe we die kloof tussen leef- en systeemwereld kunnen overbruggen. Daarna volgt een gesprek en Q&A met Tim S’Jongers.

Gasten

Tim ‘S Jongers (1981) is politicoloog, bestuurskundige en publicist. In zijn werk focust hij vooral op verschillen in de samenleving en de positie van mensen in kwetsbare situaties, en hoe we deze verschillen kunnen overbruggen. Zo schreef hij het boek Beledigende Broccoli. Hij werkte als senior-adviseur bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Sinds september 2022 is hij directeur van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. In die rol schreef hij intensief mee aan het verkiezingsprogramma van GroenLinksPvdA.

Toegang

Bestel je ticket op deze website! Toon je ticket, digitaal op je telefoon bij de ingang van het programma.

Locatie

Een unicum! Shift Talks mag als eerste gebruik maken van “Erfgoed ‘s-Hertogenbosch, Bethaniestraat 4” na de grote verbouwing waarmee deze prachtige plek de Erfgoed Duurzaamheidsprijs won.

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch bevindt zich op de Bethaniestraat 4 in ‘s-Hertogenbosch.

Programma

19.30 u. : Start inloop
20.00 u. : Start programma
21.30 u. : Einde programma

Shift Talks Festival 2023

Eerlijk zullen we alles delen? En hoe moeten we dat dan doen? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2023. In de dagen rondom de keynote speech van de wereldwijd gelezen Franse schrijver Édouard Louis, denken gasten zoals Sander Schimmelpenninck, Denise Harleman (Collectief Kapitaal) Tim S’Jongers, Ester Gould & Sarah Sylbing, Milio van de Kamp en anderen door op zijn ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met artistieke performances, indrukwekkende ontmoetingen tijdens de living library, met documentaires, een talkshow en nog veel meer. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.