16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Wat kan de fotojournalistiek ons vertellen over onze democratie? Fotojournalist Hans Aarsman kijkt met precisie naar de wereld. Als een detective onderzoekt hij het verhaal dat zich in een beeld ontvouwt. Speciaal voor Shift Talks verdiept Hans Aarsman zich voor het onderwerp “Democratie onder druk” in de beelden die ons verhalen vertellen over het functioneren van ons systeem en de autocratische dreiging. Het wordt een totaal originele belevenis die samen met het aansluitende programma over de fototentoonstelling ‘Follow the leader’ het slot vormt van Shift Talks 2022.

Hans Aarsman

Hans Aarsman is fotojournalist en auteur. Hij was fotojournalist voor Trouw, de Volkskrant, Nieuwe Revu en de Groene Amsterdammer en was columnist voor de Volkskrant en NRC. Sinds 2004 heeft hij bij de Volkskrant de rubriek: “De Aarsman Collectie” waarin hij als een detective op methodische wijze een foto analyseert. Vanaf 2012 schrijft Aarsman theatershows over zijn fotografische ontdekkingen.

Toegang

Bestel je ticket op deze website! Tot en met 26 jaar: je krijgt korting met je studentenkaart of ID, die toon je aan de deur.

Locatie

Huis73, Hinthamerstraat 72-74, ‘s-Hertogenbosch.

Programma

13.00 u. : Deur open.
13.30 u. : Start theatercollege
14.30 u. : Einde programma

Meenemen/tonen bij entree

Je ticket, digitaal op je telefoon! Tot en met 26 jaar: toon je studentenkaart of ID in combinatie met je ticket.

Shift Talks Festival 2022

Hoe handelen we nu de democratie wereldwijd onder druk staat? Wij zelf, onze leiders, de media? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2022. In de dagen rondom Masha Gessen’s keynote speech denken gasten zoals Bas Heijne, Foeke Postma (Bellingcat), Tommy Wieringa, Daan Roovers en anderen door op diens ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met (foto)tentoonstellingen en podcasts. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds. Het festival vindt plaats van 17 t/m 26 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s. 

Foto Capitool: Copyright Tyler Merbler