16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Hoe geven we de sociale toekomst van de gemeente ‘s-Hertogenbosch vorm? Shift Talks 2023 zoomt in op bestaansonzekerheid en verschillen tussen klassen. Hoe zou de stad en regio met deze grote vragen en kloven aan de slag kunnen? En is brede welvaart een nuttige benadering om met deze vragen aan de slag te gaan?

Met wie kunnen we daarover beter in gesprek dan met de directeuren van twee verkennende en adviserende organisaties in Brabant: Jos van den Broek van Brabant Kennis en Ivka Orbon van Brabant Advies. Zij zullen ons op weg helpen met hun inzichten in hoe de steden in Brabant en specifiek Den Bosch erbij ligt als het gaat om kloven, groepen en brede welvaart. Vervolgens nodigen we onderzoekers van de drie Brabantse hogescholen uit om hierop te reageren: Fontys lector Cees-Jan Pen, Hogeschool Breda lector Paul van de Coevering en Avans onderzoeker Aysa Terzi. Vervolgens gaan we het gesprek aan met de zaal over hoe Den Bosch de sociale toekomst moet vormgeven.

Dit programma is mede tot stand gekomen in samenwerking met Den Bosch Partners

KAARTVERKOOP

Werken aan een sociale stad is een gratis toegankelijk programma, maar reserveren is verplicht. Reserveer hier je gratis plek!

GASTEN 

Jos van den Broek is directeur Brabant Kennis. Brabant Kennis werkt momenteel aan de verkenning Bubbels en Breuklijnen, over verschillen in Brabant.

Ivka Orbon is directeur Brabant Advies. Brabant Advies geeft inzichten en informatie uit de haarvaten van de Brabantse samenleving

Cees-Jan Pen is lector van het Fontys lectoraat De ondernemende regio.

Ayse Terzi is onderzoeker bij het Avans Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap.

Paul van de Coevering is lector van het Hogeschool Breda lectoraat Mobiliteit en Verstedelijking.

Locatie

Huis73, Hinthamerstraat 72-74, Biebplein

Programma

15.30 u. : Start inloop

16.00 u. : Start programma

17.30 u. : Einde programma

Shift Talks Festival 2023

Eerlijk zullen we alles delen? En hoe moeten we dat dan doen? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2023. In de dagen rondom de keynote speech van de wereldwijd gelezen Franse schrijver Édouard Louis, denken gasten zoals Sander Schimmelpenninck, Denise Harleman (Collectief Kapitaal) Tim S’Jongers, Ester Gould & Sarah Sylbing, Milio van de Kamp en anderen door op zijn ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met artistieke performances, indrukwekkende ontmoetingen tijdens de living library, met documentaires, een talkshow en nog veel meer. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.