16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Deze Q&A is Engelstalig en alleen voor studenten, medewerkers en alumni van Tilburg University

Speciaal voor studenten organiseert Shift Talks in samenwerking met Tilburg University een Q&A met Édouard Louis. Keynote speaker van Shift Talks 2023 Édouard Louis gaat in op de thema’s uit zijn werk. Zijn werk wordt ingeleid door dr. Roos Slegers (Tilburg School of Humanities and Digital Sciences/Department of Philosophy) en gespreksleider modereert het gesprek tussen studenten en Louis met voorbereide vragen en spontane uitwisseling.

De bijeenkomst is toegankelijk voor alle medewerkers, studenten en alumni van Tilburg University.

Over Édouard Louis

Édouard Louis (1992) groeide op in het noorden van Frankrijk en is de auteur van onder andere Weg met Eddy Bellegueule, Geschiedenis van geweld, Ze hebben mijn vader vermoord, Strijd en metamorfose van een vrouw, en zijn meeste recente boek, Veranderen: Methode. Zijn sterk autobiografische werk gaat onder andere over het opgroeien in armoede, klassengeweld, homoseksualiteit in een homofobe omgeving, en de letterlijke vlucht naar een andere manier van leven, met alle gevolgen die dat met zich meebrengt. De boeken van Édouard Louis zijn in meer dan dertig talen vertaald, wat hem wereldwijd een van de meest gevierde schrijvers van zijn generatie maakt. Met zijn autobiografische benadering schrijft hij velen recht in het hart en geeft hij een stem aan anderen. Édouard Louis spreekt zijn keynote speech uit op dinsdag 21 november bij Avans Hogeschool in Den Bosch. 

Roos Slegers is de host van dit gesprek.

Shift Talks Festival 2023

Eerlijk zullen we alles delen? Kunnen we ons dat nog voorstellen? En hoe moeten we dat dan doen? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2023. In de dagen rondom de keynote speech van de wereldwijd gelezen Franse schrijver Édouard Louis denken gasten zoals Sander Schimmelpenninck, Denise Harleman (Collectief Kapitaal) Tim S’Jongers, Ester Gould & Sarah Sylbing, Milio van der Kamp en anderen door op zijn ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met artistieke performances, indrukwekkende ontmoetingen tijdens de living library, met documentaires, een talkshow en nog veel meer. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.