16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Stap in de belevingswereld van een ander. In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Zij zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen en in gesprek te gaan.

Shift Talks opent de deuren van Living Library Den Bosch! Ga in gesprek met mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoorbeeld een transgender persoon, iemand met autisme, een immigrant, een drag queen of iemand in een rolstoel. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Net als in een gewone bibliotheek biedt de Living Library de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. Levende boeken zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek, waarin met respect voor elkaar alles gevraagd en besproken kan worden. Je kunt van 13.00 uur tot 16.00 uur binnen lopen bij Huis73 voor een gesprek.

Geïnspireerd door Édouard Louis

De keuze van Shift Talks 2023 om een Living Library te organiseren hangt samen met het werk van Édouard Louis, de hoofdgast van Shift Talks 2023. Met gevoel voor schaamte, vernedering en schuld brengt hij in beeld wat er precies gebeurt in zijn leven en andere die opgroeien in armoede, worstelen met acceptatie van hun seksualiteit, hun klasse, hun hoop en strijd om een beter leven. Édouard Louis doet dit bewust in een autobiografische vorm, bijna als een dagboek, omdat hij de onderdrukten een gezicht wil geven zonder verborgen boodschappen.

“De autobiografie is altijd het genre geweest voor de  onderdrukten” Édouard Louis, NRC 29-6-2023.  

Toegang

Loop binnen vanaf 12.30. Om 13.00 uur worden de eerste matches met de levende boeken gemaakt. Tot 16.00 uur kan je telkens nieuwe perspectieven ontmoeten.

Locatie

Huis73, Hinthamerstraat 72-74, ‘s-Hertogenbosch.

Programma

12.30 u. : Start inloop
13.00 u. : Start programma
16.00 u. : Einde programma

Shift Talks Festival 2023

Eerlijk zullen we alles delen? En hoe moeten we dat dan doen? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2023. In de dagen rondom de keynote speech van de wereldwijd gelezen Franse schrijver Édouard Louis, denken gasten zoals Sander Schimmelpenninck, Denise Harleman (Collectief Kapitaal) Tim S’Jongers, Ester Gould & Sarah Sylbing, Milio van der Kamp en anderen door op zijn ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met artistieke performances, indrukwekkende ontmoetingen tijdens de living library, met documentaires, een talkshow en nog veel meer. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.