16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Wat is er voor nodig om bedrijven zich als goede voorouders te laten gedragen?  

De industrie zorgt voor enorme kopzorgen. Het is onmogelijk om de klimaatdoelen te halen als het megasysteem aan machines, productieprocessen en grondstoffen-verwerking op dezelfde manier door kan gaan.

Maar de Shell’s, Akzo Nobel’s en Tata-steel’s van deze wereld hebben een andere verantwoordelijkheid: winstmaximalisatie is hun doel en verantwoordelijkheid naar de eigenaren van het bedrijf. Hoe kunnen ze de volgende generaties iets moois nalaten? Wat is er nodig om bedrijven de bocht te laten maken en ze te laten handelen als goede voorouders? 

Dit programma is een samenwerking tussen Avans en Shift Talks!

Gasten

Jeroen Smit is bedrijfskundige, onderzoeksjournalist en auteur. Hij schreef diverse bestsellers over Nederlandse bedrijven: Het drama Ahold, De Prooi (ABN Amro) en Het Grote Gevecht (Unilever). Hij kent als geen ander de krachten die het bedrijfsleven voortstuwen.

Herman Wijffels is oud topman Rabobank en voormalig voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), en ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat. Wijffels heeft de economische krachtsverhoudingen leren kennen vanuit het centrum van de Nederlandse macht. Kunnen volgens hem bedrijven veranderen zonder de hulp van de politiek?

Godelieve Spaas is lector Sustainable Strategy and Innovation aan de University of Applied Sciences Avans, in ‘s-Hertogenbosch. Ze onderzoekt hoe de nieuwe samenleving zich ontvouwt. Spaas vindt een radicaal ander invulling van de economie een noodzakelijke voorwaarde voor bedrijven om te veranderen. Welke rol is er voor bedrijven weggelegd in deze economie?

Student bij Avans?

Als student bij Avans heb je gratis toegang tot dit programma. Het aantal plekken is beperkt. Meld je hier aan!

Meenemen / tonen bij entree

Je ticket, digitaal op je telefoon! Houd ook je studentenkaart en/of identiteitsbewijs gereed als je een ticket voor studenten en/of jonger dan 27 jaar hebt gekocht. Bij de entree bij Avans Hogeschool dien je jouw coronatoegangsbewijs te tonen. Check voor vertrek de actuele coronamaatregelen voor dit programma op deze pagina.

Over Shift Talks 2021

Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. In de dagen na Roman Krznaric’s speech gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.