16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Shift Talks werkt samen met Verkadefabriek aan een filmprogramma met inleidingen en nagesprekken op zondag 20 november 2022. De films zijn gekozen in het kader van het thema van Shift Talks Festival 2022 | Democratie onder druk.

Het programma bestaat uit twee onderdelen. Tijdens het eerste deel van het programma kijken we de film The March on Rome met inleiding door Eveline Rethmeier. Tijdens het tweede deel kijken we Amigo Secreto inclusief nagesprek met regisseur Maria Ramos en Stijntje Blankendaal, voormalig correspondent Brazilië voor Trouw.

Het is mogelijk om aanwezig te zijn bij het hele programma, of om één van de films te bezoeken.


HET PROGRAMMA

12.00 uur | Inleiding The March on Rome (ovb)

Inleiding door Eveline Rethmeier waarbij zij ingaat op hoe het historische fascisme onder Mussolini nu een rol speelt in de Italiaanse politiek.

Eveline Rethmeijer was van 2015 tot en met 2020 Italië correspondent voor RTL-nieuws en nu onderzoeksjournalist voor 1Vandaag en Follow The Money. Daarnaast maakt Eveline samen met Donatello Piras wekelijks de Italië-podcast voor BNR-Nieuwsradio.

12.30 tot 14.10 uur | Start vertoning The March on Rome

14.30 tot 16.10 uur| Start vertoning Amigo Secreto

16.10 tot 17.00 uur | Start Nagesprek 

Met Regisseur Maria Ramos en voormalig correspondent Brazilië voor Trouw, Stijntje Blankendaal.

Hoe kijken we na deze film naar de huidige situatie in Brazilië? Een gespleten land met autocraat Bolsonaro die aanvankelijk aangaf de uitslag van de verkiezingen niet zullen te respecteren als zijn tegenstander Lula zou winnen. Maria Ramos maakte de aanloop naar de verkiezingen mee en vreesde voor de gevolgen van de uitslag. Stijntje Blankendaal kent Brazilië door en door, na een langdurig correspondentschap en familiebanden met het land. Ze volgt al 20 jaar de politieke situatie daar op de voet. Hoe denken zij beiden nu over de huidige ontwikkelingen?

Met: 
Maria Ramos: regiseur Secreto Amigo. Ramos is geboren in Brasilia (Brazilië, 1964) en woonde lang in Nederland. Daarnaast regisseur van diverse documentaires zoals Desi (2000) en Justiçia (2004).

TICKETS

Reserveer hier je kaartje voor Shift Talks Festival 2022 | Democratie onder Druk.

Deel 1 (The March on Rome) 
Klik hier voor kaartjes

Deel 2 (Amigo Secreto)
Klik hier voor kaartjes

Deel 1 + 2 (volledige programma)
Klik hier voor kaartjes (€ 15) 

Supporters van de Verkadefabriek
Klik hier voor Supporterkaartjes (€ 12,50)