16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

LET OP: UITVERKOCHT

Édouard Louis, ou la transformation is een nieuwe documentaire over de hoofdgast van Shift Talks Festival 2023. De Verkadefabriek programmeert deze film op maandag 20 november.

Édouard Louis heet eigenlijk Eddy Bellegueule. Geboren en opgroeiend in een straatarm dorpje in Noord-Frankrijk, hield hij zijn homoseksuele geaardheid en anders-zijn in bredere zin angstvallig verborgen. Op school maakte hij kennis met een intellectuelere wereld, waarvoor hij weer iets anders verborgen hield: zijn familie, zijn afkomst. Eddy besloot zichzelf opnieuw uit te vinden en het lukte hem.

De titel van zijn debuutroman spreekt wat dat betreft boekdelen: En finir avec Eddy Bellegueule/Weg met Eddy Bellegueule. Inmiddels heeft Édouard Louis vijf boeken op zijn naam staan, die alle zijn vertaald in het Nederlands. In de documentaire spreekt hij zich openhartig uit over de moeizame weg van Eddy naar Édouard, en over het succes als mediageniek schrijver dat hem op 22-jarige leeftijd ten deel viel. Een ontwapenend verhaal over een nimmer eindigend proces van verandering en zelfvernieuwing.

Een film van François Caillat.

Deze documentaire is Frans gesproken en Engels ondertiteld.

Toegang

Bestel je tickets op de website van de Verkadefabriek

Locatie

Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, Den Bosch.

Programma

20.30 u. : Start inloop
21.00 u. : Start programma
22.15 u. : Einde programma

Shift Talks Festival 2023

Eerlijk zullen we alles delen? En hoe moeten we dat dan doen? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2023. In de dagen rondom de keynote speech van de wereldwijd gelezen Franse schrijver Édouard Louis, denken gasten zoals Sander Schimmelpenninck, Denise Harleman (Collectief Kapitaal) Tim S’Jongers, Ester Gould & Sarah Sylbing, Milio van de Kamp en anderen door op zijn ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met artistieke performances, indrukwekkende ontmoetingen tijdens de living library, met documentaires, een talkshow en nog veel meer. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.