16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch
16 - 25 november 2023
‘s-Hertogenbosch

Tijdens de slotbijeenkomst van Shift Talks gaan we met degenen die zich écht willen inzetten voor verandering op onderzoek uit. Dat doen we met Collectief Kapitaal. Samen onderzoeken we wat we als samenleving moeten ‘ontleren’, voordat er ruimte is voor iets nieuws. En als die ruimte er is, waar vullen we die dan mee? Hoe kan een liefdevolle samenleving eruit zien?

In deze workshop neemt Collectief Kapitaal je bij de hand om samen een liefdevolle samenleving te verbeelden en de eerste stappen in die richting te zetten. Samen verkennen we of Collectief Kapitaal ook in Den Bosch voet aan de grond kan krijgen.

De workshop is bedoeld voor iedereen die intrinsiek gedreven is om sociale verandering teweeg te brengen en die zich in wil zetten voor het verbinden van burgerschap en gemeenschap aan systeemverandering!

Wat is Collectief Kapitaal

Collectief Kapitaal is een steeds groter wordende groep mensen die gezamenlijk op zoek is naar een nieuwe manier van samenleven. Hun doel: een wereld waarin niemand hoeft te vechten voor zijn bestaan. We zijn het erover eens dat ons systeem aan verandering toe is. Maar het probleem van bestaans(on)zekerheid is niet een individu-probleem, of een probleem wat alleen de overheid kan oplossen. Het is een collectief probleem dat een collectieve oplossing vereist. Collectief Kapitaal verbindt burgerschap en gemeenschap aan systeemverandering.

Gasten

Het team van Collectief Kapitaal, onder andere bestaande uit Anne Heintz en Denise Harleman. Denise is oprichter van Collectief Kapitaal en ook te gast tijdens de aftrap van Shift Talks, de VPRO Tegenlicht Meet Up .

Toegang

Bestel hier je gratis ticket! Toon je ticket, digitaal op je telefoon bij de ingang van het programma.

Locatie

Hofzaal, Huis73, Hinthamerstraat 72-74, Den Bosch.

Programma

13.30 u. : Start inloop
14.00 u. : Start programma
15.30 u. : Einde programma

Shift Talks Festival 2023

Eerlijk zullen we alles delen? En hoe moeten we dat dan doen? Deze vraag staat centraal tijdens Shift Talks Festival 2023. In de dagen rondom de keynote speech van de wereldwijd gelezen Franse schrijver Édouard Louis, denken gasten zoals Sander Schimmelpenninck, Denise Harleman (Collectief Kapitaal) Tim S’Jongers, Ester Gould & Sarah Sylbing, Milio van de Kamp en anderen door op zijn ideeën in diverse talks en discussies. Daarnaast maakt Shift Talks het thema beleefbaar met artistieke performances, indrukwekkende ontmoetingen tijdens de living library, met documentaires, een talkshow en nog veel meer. Shift Talks is een festival van Huis73 en wordt mede mogelijk gemaakt door diverse partners. Het festival vindt plaats van 16 t/m 25 november in ’s-Hertogenbosch. Het programma wordt constant aangevuld met nieuwe namen en programma’s.